تولیت آستان قدس رضوی گفت: باید آستانه تحمل بهویژه دستاندرکاران مرکز آستان قدس رضوی بالا برد؛ ممکن است کسی با لحن تندی پیامی را منتقل کند اما ایرادی ندارد، ما باید به آنچه گفته میشود دقت کنیم نه کسی که آن را گفته است. همه کسانی که به نام مرکز آستان قدس رضوی فعالیت میکنند باید خود را برای شنیدن انتقادات و پیشنهادات آماده کنند.
به گزارش ایسنا- منطقهخراسان حجتالاسلام والمسلمین سید ابراهیم رئیسی در مراسم افتتاح سامانه جامع ارتباطات مردمی (۱۳۸) و طرح اشتغالزایی و محرومیتزدایی در مرکز همایشها و نمایشگاههای آستان قدس رضوی بیان کرد: وظیفه مرکز ارتباطات بسیار مهم است، ما معتقدیم آستان قدس رضوی در مشهد مقدس قبله همه دلهاست و این ارتباطات باید پایدار باقی بماند.
وی گفت: انتخاب شماره تلفن سه رقمی برای این مرکز کاری بسیار دشواری بود ولی به برکت نام امام رضا(ع) که خود گرهگشاست، این امر میسر شد.
تولیت آستان قدس رضوی بیان کرد: این سامانه نباید صرفا برای پاسخگویی باشد بلکه نفر بعدی نیز باید درست پاسخ دهد وگرنه کار ما مشکل دارد؛ یعنی 138 باید نماد پاسخگویی باشد و این فرایند تماس مثبت باشد که اگر مثبت نباشد، مشکل حل نشده و ارتباط بینتیجه بوده است.
رئیسی افزود: مردم باید بتوانند پس از خروج از حرم مطهر امام رضا(ع) اگر انتقادی راجعبه صحنها، فرشها، لوسترها و خدمترسانی به مستضعفین دارند، به آستان قدس منتقل کنند. همچنین گاهی اوقات مطالبی به ذهن زائری میرسد که ممکن است به ذهن ما نرسد، پس باید از این پیامها و سخنان مردم استقبال کرد.
وی گفت: درخواست من از همکاران در مرکز جامع ارتباطات آستان قدس رضوی این است که تمام فرایند مرکز جامع فعال شود نه فقط پاسخ دادن؛ به طوری که پس از پاسخگویی اتفاقی بیفتد، بانک پیشنهادات تاسیس شود که معاونتهای بخشهای مختلف مثل بخش خدمات و سلامت همچنین ساختمانسازی از آن استفاده کنند.
تولیت آستان قدس رضوی بیان کرد: برنامه ما ایجاد 100 میقاتالرضاست که درحال حاضر 21 عدد ساخته شده است. یکی از وظایف مرکز ارتباطات جامع این است که مشکلات میقاتالرضاها را به آستان قدس انعکاس دهند.
رئیسی افزود: بهطور کلی ما در ایجاد و احداث خوب عمل میکنیم ولی در امر نگهداری در کشور اصولا مشکلاتی وجود دارد. به عنوان مثال یک ساختمان خوبی با هزینههای هنگفت احداث میشود ولی نگهداری این کار درست انجام نمیشود؛ پس ارزش این نگهداری کمتر از احداث نیست.
وی ادامه داد: مهمتر از همه این است که در مرکز جامع ارتباطات، یک طرح نظارت ملی و همگانی بهصورت مکانیزه فعال شده است که با توجه و برکات و آثار بسیاری که به نام حضرت رضا(ع) متبرک است، ممکن است جایی در املاک و موقوفات مشکلی وجود داشته باشد و یک نفر دسترسی به تولیت آستان قدس یا معاونین دسترسی نداشته باشد؛ پس این مرکز به همین دلیل راهاندازی شده است.
تولیت آستان قدس رضوی بیان کرد: ما در سیاستهای برخاسته از منشور ابلاغی از سمت مقام معظم رهبری و آستان قدس، موضوع تسهیل زیارت مردم را در دستور کار قرار دادیم و همچنین هر اقدامی در جهت بهبود و تسهیل زیارت که انجام یک زیارت دلنشین شود؛ همانطور که بعضیهایش انجام شده و برخی در دست اقدام است که انشاءالله توسط دوستان دستاندرکار تکمیل خواهد شد.
رئیسی افزود: تمام زمینهها باید برای یک زیارت دلنشین و خاطرانگیز آماده شود، در همین راستا توجه به خدمت به مجاورین امام رضا(ع) در دستور کار قرار گرفته است و اگر ما دفاتری را فعال کردیم، در همین جهت بوده است.
وی گفت: در ابتدا بحث این بود که وظیفه این دفاتر چیست و ما گفتیم هر کاری که آستان قدس انجام میدهد وظیفه دفتر استانی است. وظیفه آستان قدس خدمترسانی است، وظیفهاش کار فرهنگی و تسهیل زیارت زائرین امام رضا(ع) است که دفاتر فرهنگی و خدماتی این کار را انجام خواهند داد.
رئیسی ادامه داد: این مراکز فقط یک ساختمان نیستند. کاری که قبل از احداث ساختمان انجام شده، شکل گرفتن شبکه خادمیاران بوده که تاکنون بیش از 1000 کانون خادمیاری در سراسر کشور راهاندازی شده و فعالیت میکنند. همچنین بخش حضور در حرم مطهر و بخش گرهگشایی در استانها نیز در حال انجام است.
تولیت آستان قدس رضوی تشریح کرد: در کرمان و خراسانشمالی و در بسیاری از روستاها در اطراف مشهد، مقادیر زیادی کار خدمترسانی از جمله لایروبی قناتها، خدمترسانی به فقرا و امور بهداشتی و درمانی نیز صورت گرفته است.
وی بیان کرد: ما در خراسان شمالی یک مجموعه اقتصادی از کشت و صنعت داریم که موهوبه است نه موقوفه و هبه مقام معظم رهبری به آستان قدس است که بخشی از درآمدهای آن باید در منطقه مصرف شود.
رئیسی ادامه داد: باید با این درآمد در خراسان شمالی کاری پایدار انجام دهیم، علمی بر پا کنیم که این درآمد در آن ریخته شود و بماند. تنها راهش هم این است که ما یک مرکز فرهنگی و خدماتی ایجاد کنیم که روز به روز توسعه پیدا کند.
تولیت آستان قدس رضوی بیان کرد: در زابل نیز 200 هکتار زمین، زیر کشت رفته و همچنین دامهای سبک به خانوادههایی که مشکل اقتصادی جدی داشتند و قصد ترک این شهر را داشتند داده شده که است.
وی تشریح کرد: البته اینها در یک بخش است و برای آستان قدس امکان اینکه به تمامی مناطق پوشش دهد، وجود ندارد ولی در بخشی که امکان آن وجود داشته، این امر آغاز شدهاست.
رئیسی افزود: این مناطق از جهت حضور مردم بسیار اهمیت دارد. این دسته از کارها فقط یک کمک کردن معمولی نیست بلکه در کنار، گره از برخی مشکلات میگشاید.
تولیت آستان قدس رضوی تصریح کرد: در برخی مراتب این اراضی به نحوی اشتغالزایی ایجاد میکند که جوانان و مردم منظقه در آن منطقه بمانند و نقش مهمی در امنیت ملی ایفا کنند؛ بهطوری که بحث کشاورزی مسئله دوم است و بحث امنیت ملی در رده اول قرار میگیرد که خوشبختانه این بخش در حال افزایش و گسترش است.
وی تشریح کرد: انشاءالله که خداوند به برکت نام حضرت صدیقه طاهره فاطمه اطهر(س) توفیق عنایت بفرمایند و به برکت نام حضرت علیابن موسیالرضا(ع) بتوانیم پروژههایی خارج یا داخل حرم مانند صحن رضوان که از پروژههای مهم در حرم است، را داشته باشیم؛ زیرا قبله آن مضجع نورانی امام رضا(ع) است.
رئیسی بیان کرد: نماز جمعه مشهد هم اکنون در 2 و 3 فضا برگزار میشود، خطبه در یک فضا خوانده میشود و نماز در جای دیگر خوانده میشود که البته اتصال شرعی برقرار است.
تولیت آستان قدس رضوی عنوان کرد: تشرف حضرت آقا به حرم مطهر رضوی و حضور میلیونی مردم در عید و ایام مختلف نیازمند فضای بسیار گستردهتری است که انشاءالله با همکاریها و پیگیریهای ریاست محترم سازمان عمران این امر انجام خواهد شد.
وی گفت: مراکز چندمنظوره خدماتی و فرهنگی استانها نیز بسیار در کار خدمات استانی فعال هستند؛ بهطوری که نه صدها بلکه میلیونها خادمیار بسیج شده و آمادهاند تا به نام امام رضا(ع) بسیاری از گرهها را باز کنند.
رئیسی ادامه داد: وظیفه ما نیز سازماندهی، ساماندهی و اتصال این افراد، این دلها و دلدادگیهاست تا در مسیری که ارتباط خادم و مخدوم برقرار شود، قرار گیرند.
تولیت آستان قدس رضوی بیان کرد: این کار بسیار مهمی است و رونق گرفتن این کار خدمت بسیاری است؛ هم خدمت به دولت است و هم ملت، چون به نام امام رضا(ع) است و فرد فقط خود را بدهکار امام رضا(ع) میبیند. همچنین فردی که خدمت میکند، خود را از کسی صاحب مزد و اجر نمیبیند که به این شکل میلیونها خدمت به نام امام رضا(ع) میتواند انجام شود.
وی اظهار کرد: این نشستها نمادین است و فقط باید معلوم شود که این کارها مورد توجه است ولی اصل کار در میدان کار است که باید اتفاق بیفتد.
رئیسی ادامه داد: انشاءالله خداوند به همه ما توفیق اخلاص بدهد و کارمان مورد توجه حضرت رضا (ع) قرار بگیرد و فعالیت همه دستاندرکاران در جای جای کشور مورد قبول خداوند قرار بگیرد و اعمال و رفتار ما نیز مورد توجه حضرت رضا(ع) قرار گیرد.