• دوشنبه ۲۲ آبان ماه، ۱۳۹۶ - ۱۳:۰۶
  • دسته بندی : شهرستان‌ها
  • کد خبر : 968-12190-5
  • خبرنگار : 15130
  • منبع خبر : ----

یک پژوهشگر و مورخ گنابادی اعلام کرد:

کتاب غذاهای سنتی و بومی گناباد به چاپ می‌رسد

یک پژوهشگر و مورخ گنابادی از چاپ کتاب غذاهای سنتی و بومی گناباد توسط پژوهشگاه سازمان میراث فرهنگی کشور در آینده نزدیک خبر داد.

ابوالحسن دلشاد نوقابی در گفت‌وگو با خبرنگار ایسنا- منطقه خراسان، با بیان اینکه در این کتاب 50 غذای سنتی و بومی گناباد معرفی شده است، گفت: تحقیقات میدانی و پژوهشی این کتاب تقریبا 5 سال طول کشیده و هم اکنون در مرحله ویراستاری قرار دارد.

وی با اشاره به اینکه خانم عصمت حکمت در تهیه این کتاب همکاری داشته است، اظهار کرد: غذاهای بومی و سنتی و مواد لازمی که در آن به کار رفته است نقش بسیار در شادابی و نشاط و سلامت افراد داشته و همچنین موجب انتقال فرهنگ از نسلی به نسل دیگر نیز می گردد.

این پژوهشگر و مورخ گنابادی با اشاره به غذاهای آئینی و نذری، عنوان کرد: بعضی از غذاهای نظیر جوشپره و غیره نیز هستند که در مناسبت های مختلف برای اینکه فامیل دور هم جمع شوند پخت می شود.

دلشاد نوقابی ادامه داد: بعضی از غذاها مخصوص گروه خاصی از جامعه است و حتی غذاهای مثل توگی هم داریم که در فصل های مختلف طبخ می گردد.

وی در خصوص خاصیت داروئی بعضی از غذاهای محلی گناباد نیز افزود: در غذاهایی مثل آش جوشپره گنابادی بیش از 10 نوع گیاه داروئی و درمانی به کار رفته است؛ همچنین بعضی از غذاهای بومی این شهر را می توان به عنوان دسر برای بیماران خاص مصرف شود.

دلشاد نوقابی افزود: مخلوط کشک و ریحون نیز برای رفع گرمازدگی مورد استفاده قرار گرفته؛ ضمن اینکه با خوردن بیشتر غذاهای گناباد مواد اصلی مورد نیاز بدن تأمین می گردد که مواد اولیه آنها هم در خود منطقه یافت شده و هم اینکه محصول دست رنج کشاورزان و دامداران منطقه می باشد. 

این پژوهشگر و مورخ گنابادی اضافه کرد: بسیاری از شربت ها و نوشیدنی ها نظیر دوغ تلمی، سکنجبین و محلول شکر، نعنا و سرکه بهترین جایگزین برای نوشابه های گازدار و زیان آور است.

وی تصریح کرد: آجیل های سنتی گناباد هم منحصر به فرد هستند و از ارزش غذایی بالائی نیز برخوردارند؛ همچنین یکی از مهمترین سرگرمی هایی که در شب های سرد پائیز و زمستان و به ویژه در میهمانی ها سهم بسزایی دارد تهیه کردن کف یا اصطلاحا کف زنی می باشد.

این پژوهشگر و مورخ گنابادی خاطرنشان کرد: منطقه گناباد از دمنوش های بسیار متنوع و سودمندی مثل دمنوش آویشن، کاکوتی، ریشه پونه و خیلی چیزهای دیگر برخوردار بوده که برای بیماری‌های اعصاب و روان و غیره بسیار مفید هستند.

انتهای پیام

ارسال خبر به دوستان

* گیرنده(ها):

آدرس ایمیل ها را با علامت کاما از هم جدا نمایید. (حداکثر 3 آدرس پست الکترونیکی گیرنده را وارد نمایید)
متن ارسال:

ارسال نظر

نام و نام خانوادگی:
آدرس سایت شما:
* آدرس پست الکترونیکی:
* متن:
* کد مقابل را وارد نمایید: