قائم مقام ستاد مرکزی جوانان و دانشجویان حزب اعتدال و توسعه در خراسان رضوی گفت: با فیلتر تلگرام قطعا به اعتماد بین مردم و حکومت ضربه وارد خواهد شد زیرا مردم احساس میکنند که حکومت آنها را مجبور میکند که تنها از روش مورد نظر او استفاده شود.
سینا عمرانیان در گفتوگو با ایسنا-منطقه خراسان، در خصوص گمانهزنیها نسبت به فیلتر تلگرام، اظهار کرد: در حوزه فیلترینگ و مواضعی که در مورد آن و سایر شبکههای مجازی اتفاق میافتد، این مسائل فکری از سمت یک ارگان است، در بحث فضای مجازی این قضیه در مورد شورای عالی فضای مجازی مطرح میشود.
وی با اشاره به اینکه شورای عالی فضای مجازی از افراد مختلف حقیقی و حقوقی تشکیل شده است، اظهار کرد: دولت نیز اعضایی در این شورا دارد، در خصوص این مسئله در سطح کلان تصمیمگیری میشود. بخشی از موارد مربوط به دولت است و شاید حوزه اجرایی بیشتر به دولت ربط داشته باشد که این نکتهای منفی است.
عمرانیان با بیان اینکه یکی از دلایل اصلی که برخی در بحث فیلتر تلگرام عنوان میکنند، حوزه امنیتی است، عنوان کرد: این بحث، فرهنگی -اجتماعی است. برخی عنوان میکنند برای اینکه مردم از پیامرسانها و فضاهای مجازی داخلی استفاده کنند، تلگرام را فیلتر میکنیم. این بدترین توجیه برای این قضیه است. موارد مختلفی در این موضوع وجود دارد که فیلتر و انحصارکردن در حوزه داخلی نتوانسته ما را به پیشرفت و هدفی که مدنظرمان بوده، برساند و این نکته منفی برای دولت محسوب میشود.
وی ادامه داد: آقای روحانی باید حداقل بر آن شعارهایی که قبل از انتخابات مطرح کرده بودند، مبنی بر اینکه نباید فیلترینگ باشد و ما جلوی چیزی را نمیگیریم، پافشاری کند. میتوان این را برای مردم عنوان کرد که این تصمیم در سطح کلان و شورای عالی فضای مجازی است. تاکنون مشاهده نشده که دولت استدلالهایی را برای عدم فیلتر درخصوص بحثهای موجود در شورای عالی فضای مجازی، مطرح کند.
این فعال سیاسی با اشاره به اینکه یکی از مشکلات ما در مورد بحث فضای مجازی، وارداتی بودن این تکنولوژی است، تصریح کرد: ما در کشورمان برای تکنولوژیهایی که از سمت غرب وارد شده، مصرفکننده هستیم و در برخی مواقع ناگزیریم اعتماد کرده و انحصارطلبیهای غربی این فضا را در حوزه اطلاعات تحمل کنیم.
وی افزود: در بحث امنیت ملی ما بازه داده بسیار وسیعی را در خارج از کشور برای خود ایجاد کردیم که بالغ بر 40 میلیون نفر از تلگرام استفاده میکنند، بنابراین باید برای مردم این امنیت را ایجاد کنیم که حریم خصوصی آنها مورد تعرض قرار نمیگیرد. به طور مثال نرم افزاری همچون فیسبوک در سطح جهانی اطلاعات کاربران خود را فروخته و استفاده کرده است، موج عظیمی از مردم نیز از آن خارج شدهاند. این تنها مسئله کشور ما و پیامرسانهای داخلی نیست، حفظ امنیت برای تمام دنیا وجود دارد.
عمرانیان با بیان اینکه تلگرام به عنوان یک پیامرسان تاکنون توانسته اثبات کند که به فضای شخصی افراد اهمیت میدهد، عنوان کرد: پیامرسانهای ما نیز چون سروش، بیستون و دیگر پیامرسانها اگر این اعتماد را ایجاد کنند که در فضای داخلی به حریم شخصی افراد کاری ندارند، مردم حاضر هستند که هزینه اینترنت نداده و اطلاعات خود را نیز به خارج از کشورانتقال ندهند.
قائم مقام ستاد مرکزی جوانان و دانشجویان حزب اعتدال و توسعه در خراسان رضوی گفت: فیلتر تلگرام میتواند به مقدار زیاد سبب ایجاد بیاعتمادی در مردم شود. شورای عالی امنیت ملی آماری را عنوان کرده مبنی بر اینکه در اتفاقات دی ماه، نزدیک به 30 میلیون نفر از فضای فیلترشکنها برای دسترسی به تلگرام استفاده میکردند. زمانی که از فیلترشکن استفاده میشود، اطلاعات شخصی به خارج از کشور فرستاده شده و اطلاعاتی نیز از طرف سرورهای خارج از کشور انتقال داده میشود.
عمرانیان بیان کرد: تلگرام محدود است و نباید به قدری بزرگ شود که بعد از فیلترینگ آن مردم تصور کنند که حقوق آنها نقض میشود اما مردم به تلگرام اعتماد کردند و در حال استفاده از آن هستند. زمانی که برای آن محدودیت ایجاد شد، از فیلترشکن استفاده و به آن دسترسی پیدا میکردند.
وی ادامه داد: قطعا به اعتماد بین مردم و حکومت ضربه وارد خواهد شد، زیرا مردم احساس میکنند که در حال حاضر تنها وسیلهای که مردم از آن استفاده و به ارتباطات بهتر مردم کمک میکند، حکومت در حال جلوگیری از آن و مجبور کردن مردم به این است که تنها از روش مورد نظر حکومت استفاده شود که این به اعتماد میان مردم و نظام ضربه میزند.
این فعال سیاسی با تاکید بر اینکه قطعا مردم به عملکرد دولتها نگاه میکنند، افزود: یکی از دلایلی که مردم در دورههای دوم دولتها اعتماد و حمایت خود را از دولت برمی دارند، به این دلیل است که دولت احساس نیاز نمیکند تا حمایت مردم را در دوره دوم به دست آورد، این قضیه را در انتخابات مجلس خواهیم دید.
وی ادامه داد: این قضیه سابقهای تاریخی دارد، زمانی که در دوره دوم آقای خاتمی، دیدگاهها نسبت به حوزه اصلاحطلبان بد شد، در مجلس هفتم و بعد نیز در سال 84، انتخابات کاملا در دست جناح اصولگرا قرار گرفت، همین اتفاق نیز در انتخابات مجلس سال 98 و نیز سال 1400 برای اصلاحطلبان رخ خواهد داد.
انتهای پیام