• شنبه ۵ خرداد ماه، ۱۳۹۷ - ۱۳:۳۰
  • دسته بندی : علمی و آموزشی
  • کد خبر : 973-2186-5
  • خبرنگار : 15096
  • منبع خبر : ----

پوست بدن، مواد خطرناک را از دود کباب جذب می‌کند

محققان اظهار کردند: پوست انسان، مواد خطرناک را از دود کباب جذب می‌کند. ریه‌ها نسبت به این موضوع حساس‌ترند.

به گزارش ایسنا- منطقه خراسان و به نقل از فیز، پژوهشگران بر این باورند که نقش پوست انسان  در جذب ترکیبات سرطانی در طول کباب کردن نسبت به استنشاق دود آن بیشتر  است.

آنها همچنین دریافتند که لباس‌ها نمی‌توانند به طور کامل از انسان محافظت کنند.

محققان عنوان کردند که کباب کردن، مواد شیمیایی به نام هیدروکربن‌های آروماتیک چند حلقه‌ای(PAH) را آزاد و منتشر می‌کند.

این ترکیبات سرطان‌زا می‌توانند باعث ابتلا به بیماری‌های تنفسی و جهش‌های DNA شوند و با سرطان‌های ریه، مثانه و پوست مرتبط هستند.

روغن‌های موجود در دود کبابی باعث جذب  PAH توسط پوست می‌شوند.

دانشمندان پیش از این دریافته بودند که خوردن غذاهای کبابی و دودی، می‌تواند افراد را در معرض مواد سرطان‌زا قرار دهد، اما تحقیقات جدید محققان چینی نشان می‌دهد که دود جذب شده از طریق پوست خطرناک‌تر از استنشاق دود آن است.

محققان دریافتند که بعد از قرارگیری در معرض بوی کباب، لباس‌ها باید تعویض شده تا از قرارگرفتن بدن در معرض مواد سرطان‌زا جلوگیری شود.

یافته‌های این بررسی در مجله Environmental Science & Technology منتشر شده است.

انتهای پیام

ارسال خبر به دوستان

* گیرنده(ها):

آدرس ایمیل ها را با علامت کاما از هم جدا نمایید. (حداکثر 3 آدرس پست الکترونیکی گیرنده را وارد نمایید)
متن ارسال:

ارسال نظر

نام و نام خانوادگی:
آدرس سایت شما:
* آدرس پست الکترونیکی:
* متن:
* کد مقابل را وارد نمایید: