باید آبی که در اختیار کشاورز قرار داده میشود، بدون هیچ هدر رفت به گیاه تزریق کنیم؛ در حال حاضر از هر 100 لیتر آبی که کشاورز استفاده میکند، 50 درصد آن هدر میرود.
به گزارش ایسنا- منطقه خراسان، نمایشگاه ماشینآلات کشاورزی و دامداری در سایت نمایشگاه بینالمللی نیشابور افتتاح شد؛ در این مراسم محمدعلی فرهمند مدیر جهاد کشاورزی شهرستان نیشابور عنوان کرد: بخش اول نمایشگاه مربوط به ادوات تخصصی است که باعث مکانیزه شدن تولید و بخش دیگر نمایشگاه مربوط به تجهیزاتی است که باعث افزایش بهرهوری آب میشود.
وی ادامه داد: 10 هزار هکتار از اراضی کشاورزی شهرستان گندم است که 60 درصد این اراضی بدون بذرکار کشت میشود؛ این اتفاق باعث هدر رفتن 600 تن بذر 2000 تومانی میگردد که جمع آن 1میلیارد و 200 میلیون تومان است.
فرهمند بیان کرد: بخش دوم نمایشگاه که مربوط به آب است شامل تجهیزاتی میشود که میتواند باعث افزایش بهرهوری راندمان و آب گردد؛ آبی را که در اختیار کشاورز قرار داده میشود بدون هیچ هدر رفتی به گیاه تزریق کنیم. در حال حاضر از هر 100 لیتر آبی که کشاورز استفاده میکند 50 درصد آن هدر میرود.
حسن شاملی مدیر نمایشگاه بینالمللی نیشابور نیز در این مراسم گفت: نیشابور دارای پتانسیل بالایی است و یکی از نمایشگاههای موفق ایران، نمایشگاه نیشابور خواهد بود. در 6 نمایشگاهی که در سال جاری برگزار کردیم، جاده باغرود مسدود شد.
وی ادامه داد: در یکی از نمایشگاههایی که برگزار شد حدود 10 هزار و 200 ماشین در محوطه پارک بود و این استقبال، نشان دهنده این است که پتانسیل نیشابور بالاست و امروز نیز توانستیم وسعت نمایشگاه را به هزار و 500 متر مربع در قالب هشتاد غرفه برسانیم.
حجتالاسلام سید قاسم یعقوبی امام جمعه شهرستان نیشابور مطرح کرد: کشاورزی و دامداری از بحثهای اساسی نظام و مردم است. بخشی از مردم ما در روستاهای کشور به دامداری و کشاورزی مشغولند که اکثرا تنگدست هستند. چه بهتر که بتوانیم به رونق آنها بپردازیم. کشاورزی و دامداری سنتی در مسائل اقتصادی جوابگو نیست و چارهای جز تغییر روش و مجهز شدن به علم و دانش روز وجود ندارد.
حمید گرمابی نماینده شهرستان نیشابور و فیروزه در مجلس شورای اسلامی گفت: نیشابور علیرغم کمبود آبی که دارد یکی از قطبهای کشاورزی و دامداری در استان است؛ پایین آمدن سطح آّبهای زیرزمینی ما را با مشکلات زیادی مواجه میکند. شکافهای عمیقی در دشتهای نیشابور ایجاد شده که نگران کننده است و قطعا نمایشگاههایی مانند نمایشگاه کشاورزی به کمک ما خواهد آمد.
هاجر چنارانی نماینده دیگر شهرستان نیشابور و فیروزه در مجلس عنوان کرد: اگر دولت مدیریت دشتهای نیشابور را به خود کشاورزان واگذار میکرد، عالی میشد. طی بازدیدی که از یک زمین زعفران در شهرستان داشتیم شاهد برداشت 20 کیلویی زعفران در هر هکتار آن بودیم این دستاورد نتیجه استفاده از روشهای نوین آبیاری است. باید آموزش و اصلاح شیوههای سنتی کشاورزی را هرچه سریع تر در دستور کار قرار دهیم.
انتهای پیام